Welkom op de website van Dorpsdichter Houten; podium voor poëzie. Hier vind je het beste dichtwerk van diverse Houtense dichters in een overzichtelijke (blog)vorm bij elkaar, en kun je op een laagdrempelige manier genieten van lokale dichtkunst. Ook kunnen dichters zich hier profileren en presenteren. Dit levert een uniek tijdsbeeld op.

Onze missie is het promoten van poëzie in het algemeen en zorgen dat dit prominenter in het cultuurbeeld van Houten aanwezig is in het bijzonder.

We doen dit voor alle Houtenaren, jong en oud. En vooral voor kunst- en cultuurliefhebbers, die poëzie een warm hart toedragen. Met ook speciale aandacht voor de jeugd!

Dorpsdichter Houten heeft een vriendelijk en dorps karakter met stadse allures, is vriendelijk, toegankelijk, persoonlijk en heeft een duidelijke signatuur.

Was getekend,

Dorpsdichter Houten
Anja Tekelenburg

Dichten en schrijven, spelen met kleur, doe ik al zolang ik leef. Dichten is als ademhalen. Wat mij inspireert is werkelijk alles in het leven. Soms met humor, vaak met een vleugje mystiek. Soms is het een beschrijving, soms vol kennis met een duidelijke boodschap, soms een verborgen boodschap.

Wie ik ben? Natuurvrouw, creatief, praktisch, kleurrijk, bevlogen en eigenzinnig. Nieuwsgierigheid en belangstelling horen bij mij. Naast schrijver ben ik partner, zus, tante en natuurcoach (www.lilant.nl).

Door de antwoorden in jezelf te vinden, kun je veranderingen doorvoeren in je dagelijkse manier van leven. Ik zoek met jou naar jouw oplossing in dit moment.

In 2007 heb ik mijn eerste formele bundel uitgegeven: ‘Vlindergeschenk’, hierna volgde in 2012 ‘Transformatie’. In 2017 heb ik een autobiografie uitgegeven: ‘Over (af)vallen en opstaan’ en de bundel: ‘Dichter bij mij’. In die tussentijd heb ik meegewerkt aan een tiental verzamelbundels.

Kernthema’s die me gemaakt hebben wie ik nu ben: pesten, anorexia, suïcide, hoop, geloof, transformatie, spiritualiteit, zingeving, zelfontplooiing en persoonlijk leiderschap.

Danny Keff

Ontwerper, gastheer, vinoloog en tegenwoordig uitvinder en CAD-tekenaar… naast dit alles houdt Danny nog altijd van schrijven. Soms korte verhalen, maar toch voornamelijk poëzie.

In 2013 verschijnt zijn eerste poëziealbum ‘Een muggenleven’ en met een 20 minuten durend poëtisch programma met diezelfde naam trad Danny op tijdens Gluren bij de Buren. Ook was zijn inbreng te horen tijdens de Cultuurnacht Houten.

In 2019 leert Danny Anja Tekelenburg kennen die hem vraagt om te assisteren bij een project: Houten helpen aan een dorpsdichter. Sinds januari 2020 zijn Anja en Danny met steun van de Houtense Cultuurtafel als kwartiermakend dorpsdichter gestart om het dorpsdichterschap invulling te geven en poëzie meer zichtbaar te maken in de gemeente Houten. Deze website maakt daar een belangrijk deel van uit.

De gedichten van Danny laten zich niet vaak vangen binnen een dichtvorm, al wil hij zich weleens laten verleiden tot het schrijven van een limerick of speedsonnet. Zijn gedichten kenmerken zich dikwijls door rijm en ritme en ook een woordgrap of taalvondst wordt zeker niet geschuwd. De thema’s variëren: van liefde tot de dood en van actualiteit tot de grote vraagstukken van het leven.