Verontrustend, inspirerend en mobiliserend dat is wat een klimaatdichter tracht te zijn met haar of zijn klimaatpoëzie. Je kunt de ozonlaag niet dichten met woorden of een overstroming voorkomen met een vloedgolf aan zinnen… of toch wel?

Naar voorbeeld van “Poets of the Planet” strijden Nederlandse en Vlaamse woordkunstenaars onder de titel Klimaatdichters met poëzie in al haar verschijningsvormen voor meer klimaatbewustzijn en een klimaatvriendelijke wereld.

Op 22 mei aanstaande willen we ook in Houten met een poëtische schreeuw tegen klimaatmoeheid aandacht vragen voor de crisis waarin onze aarde zich bevindt. Een creatieve wake-up-call!

Daartoe hebben we een aantal klimaatdichters uitgenodigd, zijn we zelf klimaatgedichten gaan schrijven en vragen we onze dichtvrienden uit Houten en wijde omstreken om zich ook te laten horen en/of te komen luisteren.

Deze editie van Poëzie aan de Slinger zal plaatsvinden in het amfitheater “de Droomcirkel” tegenover Theater aan de Slinger. Dit ligt pal naast station Houten. Toegang is gratis en we beginnen om 14:00 uur.

Neem een lekker kussentje mee en laat van tevoren even weten met hoeveel personen je naar de Droomcirkel komt en of je ook zelf wilt voordragen: info@dorpsdichterhouten.nl